dijous, 30 d’abril del 2009

EL MOHAMED ENS PARLA DEL SEU PAÍS

Em dic Mohamed . Tinc 16 anys i soc de Marroc fa un any que estic a Catalunya,i tinc tres germans M'agrada EL BASQET .El Marroc és molt gran,el capital és Ribat.
visc a Nadur ,és un poble molt bonic.Hi ha molta gent.está costat de MILELIA.

La Xixi ens parla del seu país

Em dic Xixi.El meu país és la Xina.
La Xina és un país que té moltes llengües,més de 56.El capital és Beijing.Jo visc un poble de Wenzhou.Wenzhou és un ciutat com Barcelona.Casa meva està molt prop del meu institut.El Wenzhou no hi ha mar,però hi ha un riu molt gran.Davant del riu és una altre ciutat.I tinc una familia molt gran que viu allí.És diu Oubei,quan és fi de l'any nosaltres també estem allí celebrar l'any nou.M'agrada molt quan el Wenzhou és de nit,perque era més bonic.

EL KENSI ENS PARLA DEL SEU PAÍS

!Hola! Em dic kensi i els parlare del meu pais.el meu pais es una mica gran, i els pobles son molt petits. Les cases son molt grans pero el pais es mes petit que Espanya.

Us donare unes pistes del meu pais:

1. El meu pais esta en el continent america.

2. El meu pais esta prop de Cuba i Puerto Rico.

3. El meu pais té un mar que es diu mar Caribe.

4. El nom del meu pais esta forma per dues paraoles.

5. La primera paraula comensa per R.

6. La primera paraula de la segona es D.

saveu de quin pais soc?...

LA CLÀUDIA ENS PARLA DEL SEU PAÍS

Em dic Claudia . Soc de Romania .Tinc 13 anys. De prinsipi vull parlar del meu poble.El meu poble és petit i les cases son una mica grans . En el poble hi ha un parc petit alla van els nens a jugar. En el meu pais en el 8 de Març és la dia dela mare i es ple de flors.Bucarest es ha prop de Mar Negra .Ha sobre de meu pais hi ha Ukrajina i Budapest.

EL PAUL ENS PARLA DEL SEU PAÍS

El meu pais era l' Equador, era un pais petit,on jo vivia era un poble petit,estava a prop del mar.La capital del meu pais era Quito una ciutat molt coneguda.Jo he viscut a dos poblets d'Equador un és deia Carmen i un altre Esmeraldas,tambe he viatjat per molts llocs.Allà treballaven els nens que volien i per aixó feien col·legis per la nit.L'esport que més és practicava era el futbol.Hi ha un riu que es diu l'Amazonas que travessa l'Equador.

dimarts, 28 d’abril del 2009

ALEX EXPLICA SANT JORDI

Sant Jordi és el dia del llibre i la rosa.Al meu institut van fer uns quantes alumnes una obra de teatre on explicava com va comenÇar el dia de sant jordi.Lo han fet molt be i tambe van a donar els premis a les millores histories de Sant Jordi.Va a venir un antic professor del institut que ara treballa en el ajuntament, ell va venir com invitat de honora parlar del dia de sant jordi.

Jo no sabia que existia aquesta al any pasat al principi no la vaig compendre pero després si per que es molt semblant al dia de San Valentin.Pero amb una diferencia que en el dia de san jordi els homes li donen un llibre i a les dones una rosa.Aquesta festa si m`agrada pero no tant com San Valentin.

dilluns, 27 d’abril del 2009

PAUL EXPLICA EL DIA DE SANT JORDI

El dia 23 va ser el dia de Sant Jordi, el dia de les roses i els llibres, es quan les parelles es regalen flors i llibres.
A l'escola ho va celebrar.Van fer un discurs sobre aquet dia va sortir el Xavier que era l'antic director de l'institut,pero ja está jubilat.Van donar premis a uns nens de primer de E.S.O per els millors treballs,despres van fer un acte de teatre.
Va sortir a parlar la meva professora d'acollida que ho va fer molt bé.
M'ho vas passar molt bé perque era l'aniversari del meu germà, tambe li vaig regalar una rosa al meva mare, vaig anar a Barcelona em van comprar unes bambes,samarretes i uns pantalons.

dimarts, 21 d’abril del 2009

EXCURSIÓ A VILANOVA (KENSI)



L'altre dia vam anar a Vilanova,primer vam anar a la estació del tren. Hem caminat per la rambla.Hem anat a la plaça de la vila a esmorzar 20 minut.Hem anat al carrer caputxins. Hem anat al mercat i hem mirat les fruites i les verdures, taronja,melo, maduixes, pinya, mandarina, raim, platan, pera, pastanaga, coliflor,
tomaquet,patata,ceba,poma,remulatxa,escarola.

EXCURSIÓ A VILANOVA ( JANIRE)

L'altre dia vam anar de escursio a Vilanova.Hem caminat molt,hem anat:
A la estació,al museu,a la rambla,a la geltrú,al mercat,a la plaça de la vila...
Despres hem anat a la platja i hem dinat un entrepà.Hem tornat caminan però feia molt de vent.
A mi el que mes m'agradat es la platja i el que menys m'agradat es el mercat perque feia mal olor a peix i a carn.Per tambe hem estudiat moltes coses i hem vist coses noves per nusaltres.
Ho hem pasat molt be i esperu que tornem altra vegada.

EXCURSIÓ A VILANOVA (HANAE)



L'altre dia vam anar a vilanova. vilanova es molt bonica i molt gran. Hem caminat molt. Primer hem anat al estacio del tren hi ha un rellotge hi ha trens. Al costat hi ha museu. despres hem anat a la rambla, a la placa de la vila, al mercat, a la geltru ,carrer caputxins ,el port i platja.